Начало » Новини » Община Провадия - генерален спонсор на горско бягане "Крепост Овеч"
shadow
Advertise
Община Провадия - генерален спонсор на горско бягане "Крепост Овеч"arrow
arrow14.08.2015 г.

С кмета на Община Провадия – инж. Филчо Филев разговаряме по повод на предстоящото ни събитие – горско бягане Крепост Овеч, което ще събере бегачи и фенове на спорта на 30.08:

-Здравейте, г-н Филев, благодарим за поканата да гостуваме в гр.Провадия - всяка възможност да посетим града по повод организирането на предстоящото събитие, е удоволствие за нас!

-Здравейте – бих искал от името на цялата администрация на гр.Провадия да ви благодаря за това, че приехте нашата покана за организиране на спортно мероприятие! За нас е чест да работим заедно!

-За много от нашите бегачи е неизвестен факт, че предстоящото горско състезание Крепост Овеч бе изцяло инициирано и подкрепено от Община Провадия като генерален спонсор. Какво Ви подтикна да вземете това решение и как разбрахте за iRun?

-За спортната организация iRun научихме от приятели, които участват във Вашите състезания, както и от интернет. Аз и колегите ми имаме огромното желание да подпомагаме спорта и да подкрепяме атрактивни събития за хора от всички възрасти – за всички граждани на Провадия, както и за всички гости на града. Събитие от този мащаб е от една страна атракция на местно ниво, а от друга – прекрасна реклама за града ни. Тъй като нашата администрация няма времевия капацитет и опит за провеждане на подобни мероприятия в такъв мащаб, решихме да Ви потърсим като партньор.

-За което ние Ви благодарим – оказва се, че Крепост Овеч е място, познато на много българи и доста атрактивна дестинация, още в първия ден на създаване на събитието, участие заявиха над 100 души.

-Разбира се, Крепост Овеч е наистина уникално място – едно от многото прекрасни места в страната ни, което всеки българин трябва да види. Това е място, изпълнено с история, но се опасявам, че времето за нашия разговор няма да е достатъчно, за да Ви разкажем всичко. Ще се радваме много гостите на града ни, за които тази дестинация е нова, да се насладят и да оценят архитектурното и културното ни наследство.

-Веднага задаваме един въпрос, който зададоха много наши бегачи – смятате ли да превърнем това спортно събитие в ежегодно?

-На този етап е трудно да се обвързваме с обещания, но ако събитието е успешно (за което всъщност не се съмняваме), бихме направили всичко възможно да го продължим и развием. Общината има нужда от интересни събития, хората имат нужда от спорт, наясно сме, че това е не просто състезание, а за много хора е начин на живот и е една прекрасна „мода”, която се надяваме да обхваща все повече и повече младежи. Дълг на всеки кмет и всяка община е да подкрепя и инициира подобни събития. Работата на администрацията не се свежда само до поддръжка на пътна мрежа и градинки, както мислят на някои места, напротив – най-важно е да работим за самите хора.

-Планирате ли и други подобни инициативи, фестивали, културни и спортни събития?

-  През тази година ние отбелязваме 95 годишнината от създаването на организиран футбол в Провадия. По този повод в началото на септември ще се проведе приятелска среща между ветераните на ПФК“Левски“ София и ветераните футболисти от Провадия. На 22 септември ще се проведе Шестия фолклорен събор „Селото на орехите пее“ в близкото до Провадия село Добрина. Пак през месец септември предстои отчитане на резултатите и награждаване на призьорите от  Националния конкурс за исторически разказ „ Цончо Родев“. През следващата 2016 година предстои провеждането на 25-ия Национален конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“, Пети фолклорен събор „Блъсково – чисто, хубаво, добро“. Ежегодно в Провадия се отбелязва празника на нашия град – Връбница, провеждат се станалите традиционни дни на древния Овеч.

-Какво ще кажете на всички участници в предстоящото събитие?

-Надявам се нашият град да им хареса и да прекарат един незабравим ден с много настроение и прекрасни спомени! За всички участници сме приготвили и специален подарък – сувенирен медал, който да запазят за спомен!

-Благодарим Ви за този разговор, за добрите думи и за финансовата и организационна подкрепа на събитието! Ще се видим на 30-ти август на старт линията!

-И аз Ви благодаря, пожелавам успех на всички и нека заедно направим едно наистина незабравимо спортно събитие!

 - - - - - -

 

shadow
Спонсори

Спонсори

Варна КарсDecathlonBiodermaMall VarnaSoul MateFitness Energy ClubVibram FiveFingersLegion RunSimaro Art PhotographyМихалковоЖълтоbioland.bg

Партньори

Община ВарнаКлуб по ориентиране БегунВелоклуб УстремVarna Climbing

Медийни партньори

Moreto.net

Свържи се с нас

Свържи се с нас

buttonbutton