Начало » Новини » 303 бегачи стартираха в Трявна Ултра 2015
shadow
Advertise
303 бегачи стартираха в Трявна Ултра 2015arrow
arrow24.07.2015 г.

Общо 303 участници стартираха в четирите дистанции на един от най-масовите международни ултрамаратони, организирани в страната  - "Трявна Ултра", който се проведе миналата седмица за първи път в гр.Трявна (в събота, 11-ти юли 2015 г.). 

Горещото юлско слънце, стръмните изкачвания и трудни спускания не успяха да откажат състезателите да се включат в надпреварата. Живописното 65-километрово трасе очарова всички с невероятните панорамни гледки, архитектурни паметници и красива природа. Емоции не липсваха и за състезателите на по-късите дистанции от 34 и 10 км, а в масовия старт на трикилометрово свободно бягане се включиха 75 души.

Времето бе с участниците, вятърът и занижените след петъчния дъжд температури улесниха преминаването по-тежките маршрути.

Успех и специални поздрави получиха всички бегачи и организаторите лично от Министъра на младежта и спорта, който въпреки желанието си, не успя да присъства, заради неотложен ангажимент във Варна.

Специално изработен в духа на тревненските традиции медал от дърво зарадва всички финиширали на дългите дистанции.

Наградени бяха и първенците в отделните категории, които се качиха на уникалната почетна стълбичка, изработена от дървени трупи.

Най-бързи на 65-километровата дистанция бяха Андрей Гридин (България) с време 5:39 и Антония Григорова (България) – 6:57. На 34 км златото грабнаха Галин Маринов (България) с време 3 часа и 18 минути и Юлияна Чириак от Румъния с време 3:34. На 10-километровата дистанция първото място спечели Валентин Паскалев с време 47 минути и 58 секунди, а сред жените на най-късата дистанция най-бърза бе Емона Бързакова с време 1:05. Пълното класиране на всички участници може да видите тук: http://tryavna-ultra.com/резултати/

В състезанието се включиха бегачи от всички възрасти - най-младият бе само на три години и премина свободната дистанция от три километра, а най-възрастният, включил се на второто по трудност трасе от 34 км, бе 72-годишен ветеран от Финландия, гостуващ в страната специално за събитието.

Сред участниците имаше състезатели и от Румъния, Тайван, Япония, САЩ, Англия, Русия и Ирландия.

"За пръв път съм в България и съм просто очарована! Всичко беше невероятно", сподели Юлияна Чириак от Румъния, която грабна златния медал на дистанция 34 км.

Събитието предизвика интерес и сред публиката, зрители и съмишленици окуражаваха участниците по подкрепителните пунктове, за които се грижеха над 40 доброволци по трасето. Всички състезатели завършили успешно и в контролното време 65-километровото трасе спечелиха 2 квалификационни точки за най-популярния ултрамаратон в световен мащаб – обиколката на Монблан (UTMB).

 

Чрез томбола бяха изтеглени и атрактивните награди от спонсорите, а ето и пълен списък на всички спечелили:

Vibram Five Fingers:

1.Десислава Николова

2.Александър Стоянов

3.Краси Петрушкова

4.Петьо Николов

5.Младен Сакаджиев

Почивка уикенд за двама в хотел Калина Палас ****

1.Симеон Петков

10 бр. корпоративни подаръци, предоставени от Аурубис:

1.Деница Кателиева

2.Емил Рашков

3.Петър Попюнков

4.Павел Димчовски

5.Томас Ор 253

6.Георги Карагеоргиев

7.Антония Григорова

8.Михаил Степанов

9.Николай Титев

10.Георги Чернев

10 награди луксозно оборудване за баня от Идеал Стандарт:

1.Тодор Ганев

2.Даниел Строеску

3.Илия Панайотов

4.Илиян Лазаров

5.Диана Димитрова

6.Мартин Панайотов

7.Николай Христов

8.Ивелин Петков

9.Митко Митев

10.Николай Христов Петров

10 награди висококачествена козметика от БИОДЕРМА:

1.Станислав Матеев

2.Мая Петрова

3.Магдалена Йорданова

4.Маргарита Петрова

5.Румен Караиванов

6.Яна Петрова

7.Виктория Саксанова

8.Тихомир Димов

9.Цоньо Пенев

10.Валентин Паскалев

Ваучери за безплатно участие в горско бягане и колоездене "Барите" на 04.11.2015, предоставени от iRun:

1.Силвена Маркова Попюнкова

2.Тодор Цанков

3.Мая Танева

Ваучери за безплатно участие в горско бягане "Крепостта Овеч" на 30.08.2015, предоставени от iRun:

1.Христо Караиванов

2.Пламен Недев

3.Борис Недев

 

Честито на всички, спечелили от томболата и благодарим на спонсорите за осигурените награди!

 

През следващата 2016-та организаторите от Сдружение „Ай Рън” планират да посрещнат двойно по-голям брой състезатели, а дистанциите ще бъдат разнообразени и обогатени с нови маршрути. Новите трасета ще бъдат съответно приблизително 23, 60 и 100 км. Ще се запази масовият свободен старт на трикилометрова дистанция, а за церемонията по награждаването се планира специална програма.

Благодарим на всички участници, доброволци, приятели и всички, които се включиха и помогнаха за организирането на едно от най-масовите бегачески събития в страната! Очакваме и следващата година - в най-масовия ултрамаратон за 2016-та година!

 

- - -

 

shadow
Спонсори

Спонсори

Варна КарсDecathlonBiodermaMall VarnaSoul MateFitness Energy ClubVibram FiveFingersLegion RunSimaro Art PhotographyМихалковоЖълтоbioland.bg

Партньори

Община ВарнаКлуб по ориентиране БегунВелоклуб УстремVarna Climbing

Медийни партньори

Moreto.net

Свържи се с нас

Свържи се с нас

buttonbutton