shadow

Име:
Крепост Овеч

Място на провеждане:
Крепост Овеч, Провадия

Дата на провеждане:
20:00 26.08.2017 Приключило!

8.5км жени
Брой участници: 32
Най-добро време: 00:58:04
Средно време: 01:21:42
8.5км мъже
Брой участници: 24
Най-добро време: 00:45:05
Средно време: 03:30:45
14км жени
Брой участници: 12
Най-добро време: 01:27:12
Средно време: 06:30:27
14км мъже
Брой участници: 12
Най-добро време: 01:10:08
Средно време: 01:30:48
23км жени
Брой участници: 8
Най-добро време: 02:20:11
Средно време: 02:43:49
23км мъже
Брой участници: 46
Най-добро време: 01:43:16
Средно време: 06:30:23

Бягания извън града – разнообразни терени, чист въздух, природа, зелени гори и сини небеса!

Какво представляват „природните бягания”?

trail run"Природните бягания" са поредица състезания, провеждани в пресечена местност, планински и горски терени, с по-висока трудност и натоварване от традиционните ежеседмични паркови бягания. Едно леко (или понякога не толкова леко :)) предизвикателство за всички, които обичат спорта и природата!...
още за природните бягания »

ГОРСКО БЯГАНЕ „Крепост Овеч”

trail run

Крепостта Овеч е каменна твърдина, която е разположена източно от град Провадия, на 53 км западно от град Варна и на 410 км източно от гр. София. Изградена от византийците и функционира от IV в. до началото на VII в., след това близо век не е активна. Намира се на плато с формата на кораб насочен от север на юг. От всички страни то е обкръжено със скални венци с височина от 11 до 25 метра. Тесен провлак го свързва с платото „Табиите“ разположено непосредствено до него на север. Високи крепостни стени са се издигали в северната част на „Калето“, където е разположена и Главната порта на твърдината. Тя се свързва с провлака към „Табиите“ посредством мостово съоръжение с дължина около 160 метра. Над изкуствено прокопан провлак пред портата с дължина 8 метра и дълбочина 5 метра е бил изграден подвижен мост. Непосредствено от Главната порта изсечен в скалата път, засводен на повече от десет метра води навътре към крепостта. Легенди разказват за това, че в карстовите пещери под самата крепост са се съхранявали огромни запаси от жито и храна, с които се изхранвали жителите на града по време на обсада.

ДИСТАНЦИИarrow

Бегачите ще могат да избират между три различни дистанции – 8.5, 14 и 23 км.

НАЧАЛО НА СЪСТЕЗАНИЕТОarrow

Състезанието стартира в 20:00 часа. Всички нерегистрирани участници, които желаят да се запишат на място, трябва да се явят в 18:45, а всички регистрирани и записани участници - в 19:00 - за получаване на стартов номер Регистрациите приключват в 19:30.

ЛОКАЦИЯarrow

Старт/финал пунктът ще бъде разположен в центъра на град Провадия, като е показано на картата. До мястото се стига по пътя от Варна към Аксаковска Панорама през с.Каменар (път 2902), или през Аксаково, като на кръстовището на Аксаковска панорама се завива в Източна посока.

Ето тук може да видите как се стига от центъра на град Варна до мястото на старта.
маршрут

Условия за участиеarrow

Всички желаещи да участват в състезанието могат да се запишат, без ограничение по пол или възраст. В природните бягания могат да участват САМО регистрирани потребители. Деца до 14 г. могат да присъстват само с придружител. Всички участници се съгласяват с Общите Условия и приемат да участват на свой риск и отговорност.

Екстриarrow

За всички участници ще бъде осигурена минерална/изворна вода; както и подкрепителни пунктове с леки храни (един в старт/финал зоната и допълнителни по трасетата). Отчитането се извършва с електронни чипове, а резултатите, заедно с прекрасни професионални снимки, ще бъдат качени онлайн и достъпни за всички! Организаторите осигуряват още: маркиране на трасето, химически тоалетни, медицинско лице + линейка, награди и грамоти.

Класиране и наградиarrow

Класираните на първите три места мъже и жени ще получат медали/грамоти, а за да бъдат мотивирани всички участници, а не само най-бързите, ще бъдат раздавани и следните награди на случаен принцип (с томбола или друг случаен принцип):

  • МЕДАЛИ за най-бързите трима мъже и най-бързите три жени във всички дисциплини
  • Медали за всички участници на всички дистанции и за всички доброволци.
  • Много усмивки и добро настроение :)))

Таксаarrow

  • 25 лв при предварително записване и заплащане, в срок до 13.08.
  • 30 лв при записване и заплащане, в срок от 14.08 до 21.08 (пет дни преди старта).
  • 35 лв при записване и заплащане в деня на събитието (до 1 час преди старта)

(След 21.08 регистрациите онлайн ще бъдат прекратени, а всички регистрации, които не са потвърдени с плащане, ще бъдат анулирани и желаещите ще могат да се запишат само на място)

Другиarrow

За повече инфо за екипировка, оборудване и правила на провеждане, прочетете тук.

shadow
Спонсори

Спонсори

Варна КарсDecathlonBiodermaMall VarnaSoul MateFitness Energy ClubVibram FiveFingersLegion RunSimaro Art PhotographyМихалковоЖълтоbioland.bg

Партньори

Община ВарнаКлуб по ориентиране БегунВелоклуб УстремVarna Climbing

Медийни партньори

Moreto.net

Свържи се с нас

Свържи се с нас

buttonbutton