shadow

Име:
Черноморски Маратон

Място на провеждане:
Варна, Галата

Дата на провеждане:
10:00 18.11.2018 Приключило!

7км бягане жени
Брой участници: 46
Най-добро време: 00:44:15
Средно време: 05:25:21
7км бягане мъже
Брой участници: 38
Най-добро време: 00:31:47
Средно време: 02:44:28
16.5км бягане жени
Брой участници: 46
Най-добро време: 01:36:21
Средно време: 04:57:19
16.5км бягане мъже
Брой участници: 124
Най-добро време: 01:11:00
Средно време: 02:58:35
33км бягане жени
Брой участници: 26
Най-добро време: 03:34:12
Средно време: 13:43:00
33км бягане мъже
Брой участници: 80
Най-добро време: 02:36:35
Средно време: 06:01:59

Бягания извън града – разнообразни терени, чист въздух, природа, зелени гори и сини небеса!

Какво представляват „природните бягания”?

trail run"Природните бягания" са поредица състезания, провеждани в пресечена местност, планински и горски терени, с по-висока трудност и натоварване от традиционните ежеседмични паркови бягания. Едно леко (или понякога не толкова леко :)) предизвикателство за всички, които обичат спорта и природата!...
още за природните бягания »

iRun.bg организира:

Горско състезание „Черноморски маратон“

trail run

ИДЕЯТА: Тази есен отново провеждаме бягане „Черноморски маратон“!
Черноморски – защото ще се провежда по трасета в близост до морето
Маратон – защото ще развиваме състезанието в посока на увеличаване на дистанцията и трасетата, достигайки и надвишавайки традиционните 42 км

ТРАСЕarrow

Толкова близо до Варна, с толкова много ГОРА... и толкова много МОРЕ! Уникално трасе, за пръв път място за провеждане на горско състезание по бягане, съчетаващо гледки от две от най-красивите черноморски местности – Лиман и Ракитник! Невероятна морска панорама за голяма част от маршрута, супер разнообразни терени – черни горски пътища, около 15% асфалтови отсечки, плажен пясък, катерене по каменист терен, затрудняващ каменист плажен терен и др.
За пръв път в историята на iRun стартираме различните дистанции в три отделни точки, а финалът е в четвърта локация! Трасето е еднопосочна отсечка, не кръгово или класическото „отиване-връщане“, а новаторско еднопосочно движение от Юг на Север! Стартът на дългата дистанция е в Камчия, а финалът за всички дистанции – кв.Галата. Допълнителните къса и средна дистанция ще имат своите отделни стартови позиции по трасето, финиширайки на същото място.

ДИСТАНЦИИarrow

Всички участници ще могат да избират между три отделни дистанции с различна стартова точка – 7, 16.5 и 33 км. Дистанциите тръгват от различни точки по трасето и финишират в обща финална точка в кв.Галата. Участниците ще бъдат превозени с автобуси от финала до стартовите позиции.

СТАРТ/ФИНАЛarrow

Всички участници трябва да пристигнат на ФИНАЛА в 8:30 ч., откъдето ще бъдат превозени с автобуси до стартовите точки за всяка дистанция. Стартовите номера ще бъдат раздавани предварително!
  • Старт за дългата дистанция (33 км): 10:00
  • Старт за средна дистанция (16.5 км): 11:00
  • Старт за къса дистанция (7 км): 11:30

ЛОКАЦИЯ ФИНАЛarrow

Финалът ще бъде разположен в началото на стълбите на плажа на Галата.

Ето тук може да видите маршрута.
маршрут

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕarrow

Всички желаещи да участват в състезанието могат да се запишат, без ограничение по пол или възраст. В природните бягания могат да участват САМО регистрирани потребители. Деца до 14 г. могат да присъстват само с придружител. Всички участници се съгласяват с Общите Условия и приемат да участват на свой риск и отговорност.

Екстриarrow

За всички участници ще бъде осигурена минерална/изворна вода; както и подкрепителни пунктове с леки храни (един на финалаа и три допълнителни по трасето). Отчитането се извършва с електронни чипове, а резултатите, заедно с прекрасни професионални снимки, ще бъдат качени онлайн и достъпни за всички! Организаторите осигуряват още: маркиране на трасето, химически тоалетни, медицинско лице + линейка, награди, грамоти и др.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИarrow

Класираните на първите три места мъже и жени ще получат медали/грамоти, а за да бъдат мотивирани всички участници, а не само най-бързите, ще бъдат раздавани и награди чрез томбола.

Записванеarrow

За да се запишете за събитието е необходимо първо да имате регистрация в сайта ни (тук), а след това да се запишете за самото състезание.

Записване за събитието се извършва тук

Можете да изберете от падащото меню:
  • Бягане 7 км
  • Бягане 16.5 км
  • Бягане 33 км

ТАКСАarrow

Другиarrow

За повече инфо за екипировка, оборудване и правила на провеждане, прочетете тук.

shadow
Спонсори

Спонсори

Варна КарсDecathlonBiodermaMall VarnaSoul MateFitness Energy ClubVibram FiveFingersLegion RunSimaro Art PhotographyМихалковоЖълтоbioland.bg

Партньори

Община ВарнаКлуб по ориентиране БегунВелоклуб УстремVarna Climbing

Медийни партньори

Moreto.net

Свържи се с нас

Свържи се с нас

buttonbutton