shadow

Име:
Маратон - Кулата

Място на провеждане:
Варна

Дата на провеждане:
09:00 17.10.2021

Онлайн записването за състезанието е затворено. Можете да участвате като се запишете на място в деня на събитието
Оставащо време:
Дни
Часове
Минути
Секунди

Често задавани въпроси:
Аз не съм професионалист, мога ли да се запиша за природнo бягане? Ще има ли медицински екип на природните бягания? ЗАЩО да дойда да бягам в гората?

Как да участвам?

Бягания извън града – разнообразни терени, чист въздух, природа, зелени гори и сини небеса!

Какво представляват „природните бягания”?

trail run"Природните бягания" са поредица състезания, провеждани в пресечена местност, планински и горски терени, с по-висока трудност и натоварване от традиционните ежеседмични паркови бягания. Едно леко (или понякога не толкова леко :)) предизвикателство за всички, които обичат спорта и природата!...
още за природните бягания »

iRun.bg организира:

Горско състезание „Маратон - Кулата“

trail run

На 17-ти октомври каним всички варненци и гости на морската столица на събитието, което ще ви разкрие Варна по един феноменален и панорамен начин. Ако обичате бягане или просто да се разходите из природата и желаете да създадете нови приятелства станете част от "Маратон - Кулата". Подготвили сме трасета, които са подходящи както за начинаещи бегачи, които желаят да видят какво е това "животно" горско бягане, така и за по-напреднали бягачи да тестват уменията и скоростта си.

ТРАСЕarrow

Толкова близо до Варна, с толкова много ГОРА! Уникално трасе, за пръв път място за провеждане на горско състезание по бягане - множество панорамни гледки към града в близост до града! Невероятна градска и морска панорама за голяма част от маршрута, разнообразни терени – черни горски пътища, изкачвания, няколко технични спускания, малко асфалтови отсечки, песачлив терен и др.

ДИСТАНЦИИarrow

Всички участници ще могат да избират между три отделни дисциплини – 8 (380 D+), 27 (740 D+) и 42 (1270 D+) км бягане. Освен тези състезателни дисциплини сме подготвили и поход с водачи за всички желаещи за една разтоварваща разходка с красиви гледки.

СТАРТ/ФИНАЛarrow

Всички участници, които не са получили стартовите си номера или не са се регистрирали и платили трябва да пристигнат на СТАРТ/ФИНАЛА в 8:30 ч., за да го направят на място. Всеки ще може да получи и стартовите си номера предварително (ще обявим по-нататък кога и къде) и ще могат да дойдат на старта 30 минути преди тръгването на всички участници! Стартовете са както следва:
  • Старт за бягане (8, 27 и 42 км): 09:00
  • Старт за похода: 09:20

ЛОКАЦИЯ ФИНАЛarrow

Финалът ще бъде разположен на площадката над паркинга на Света Марина (Терапията).

Ето тук може да видите маршрута.
маршрут

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕarrow

Всички желаещи да участват в състезанието могат да се запишат, без ограничение по пол или възраст. В природните бягания могат да участват САМО регистрирани потребители. Деца до 14 г. могат да присъстват само с придружител. Всички участници се съгласяват с Общите Условия и приемат да участват на свой риск и отговорност.

Екстриarrow

27 и 42 км бягане ще имат осигурени подкрепителни пунктове с леки храни. Отчитането се извършва с електронни чипове, а резултатите, заедно с прекрасни професионални снимки, ще бъдат качени онлайн и достъпни за всички! Организаторите осигуряват още: маркиране на трасето, химически тоалетни, медицинско лице + линейка, награди, грамоти и др.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИarrow

Класираните на първите три места мъже и жени ще получат медали, а за да бъдат мотивирани всички участници, а не само най-бързите, ще бъдат раздавани и награди чрез томбола.

Записванеarrow

За да се запишете за събитието е необходимо първо да имате регистрация в сайта ни (тук), а след това да се запишете за самото състезание.

Записване за събитието се извършва тук

Можете да изберете от падащото меню:
  • Бягане 42 км
  • Бягане 27 км
  • Бягане 8 км
  • Поход

ТАКСАarrow

  • 15 лв за 8км бягане, 25 лв за 27км бягане, 32 лв за 42км бягане, 5 лв за поход при предварително записване и заплащане до 30 септември включително.
  • 20 лв за 8км бягане, 32 лв за 27км бягане, 39 лв за 42км бягане, 8 лв за поход при предварително записване и заплащане от 1 октомври до 11 октомври включително.
  • 26 лв за 8км бягане, 42 лв за 27км бягане, 48 лв за 42км колоездене, 10 лв за поход предстартова

Другиarrow

За повече инфо за екипировка, оборудване и правила на провеждане, прочетете тук.

Всеки желаещ да участва, може да го направи като натисне бутона по-долу:

При плащане по предварително записване се ползва отстъпка. Ако плащане не бъде извършено в указания срок, системата ще анулира резервацията и мястото ще бъде овакантено. При анулирана резервация, същият профил няма да може повече да бъде регистриран онлайн за това събитие, а ще може единствено да заплати на място стандартната такса за участие.

При успешна регистрация и извършено плащане, трябва да получите своя уникален електронен чип и стартов номер на място в деня на Природното бягане - 17 Октомври, между 07:00 и 08:00 ч., но не по-късно от един час преди официалния старт.

shadow
Спонсори

Спонсори

Варна КарсDecathlonBiodermaMall VarnaSoul MateFitness Energy ClubVibram FiveFingersLegion RunSimaro Art PhotographyМихалковоЖълтоbioland.bg

Партньори

Община ВарнаКлуб по ориентиране БегунВелоклуб УстремVarna Climbing

Медийни партньори

Moreto.net

Свържи се с нас

Свържи се с нас

buttonbutton